Топ-5 найкращих антивірусів для Windows 10 і macOS

Ні для кого не секрет, що з кожним днем ​​в глобальній мережі все більше різного програмного забезпечення, створеного з метою крадіжки і злому особистих даних простих користувачів. Єдиний спосіб повністю захиститися від такого – використовувати антивіруси, причому саме хороші, які оновлюються іноді по кілька разів на день. Це гарантує, що вони зможуть протистояти загрозам максимально оперативно. Сьогодні, 16 липня 2019 року, співробітники Міжнародної асамблеї організацій споживчих випробувань (International Consumer Research and Testing – ICRT) опублікували топ-5 найкращих антивірусів, причому не тільки для Windows 10, але ще і для macOS.

Для цього експерти протестували десятки різних популярних антивірусів по безлічі єдиних критеріїв, що дозволило виявити лідера за сукупністю якостей. При цьому кожен з антивірусів тестували на спеціальних комп’ютерах, оцінюючи його поведінку при тих чи інших загрозах, наприклад, при спробі вкрасти банківські реквізити із захищеного файлу. Також до уваги бралося споживання ресурсів, тому такі додатки для захисту, які споживають вкрай багато ресурсів комп’ютера, планшета або ж ноутбука, в топ-5 найкращих потрапити не змогли.

Найкращими антивірусами для Windows 10 і інших ОС компанії Microsoft стали Bitdefender Internet Security, ESET Internet Security, Bitdefender Antivirus Free Edition, Norton Security Deluxe і Avast Free Antivirus. Всі вони стали лідерами за сукупністю якостей, а перевіряли ці програми по 365 показниками надійності і ефективності роботи. Що стосується операційної системи macOS в будь-який з її версій, то найкращими антивірусними програмами визнали ESET Cyber ​​Security Pro, Kaspersky Internet Security, Bitdefender Antivirus for Mac, G Data Antivirus for Mac і Norton Security Deluxe.

Проводили дослідження як на потужних комп’ютерах, так і не слабких, які відповідають лише мінімальним системним вимогам для роботи з операційними системами. Як можна легко помітити, в список кращих антивірусів потрапили не тільки платні, а й кілька безкоштовних. Це означає, що зовсім необов’язково постійно платити гроші за ліцензію для програми, що забезпечує найвищий клас захисту, тому що і безкоштовні програми відмінно справляються з виконанням цього завдання. Щороку цей список буде актуалізуватися, щоб підтримувати його в найбільш актуальному стані.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ