Huawei випустила Harmony OS для знищення Android

Через американські санкції компанія Huawei тепер не може повноцінно використовувати Android. Вона втратила не тільки можливості консультуватися і співпрацювати з Google, але ще і використовувати будь-які її сервіси, в тому числі Gmail, Chrome, YouTube і багато інших. Очевидно, що в усьому цьому немає нічого хорошого, і саме тому цей виробник електроніки вже готується до того, щоб почати масово переводити всю свою електроніку по частині смартфонів на фірмову платформу під назвою Harmony OS, створення якої в даний час активно ведеться. Дана платформа знищить «зеленого робота», принаймні в це вірить керівництво китайської корпорації.

Оскільки Huawei більше не зможе використовувати в своїх нових смартфонах популярні сервіси, на зразок Google Play, G Pay, G Maps, G Chrome, Gmail і багато інших, компанія розглядає варіант повної відмови від використання Android. На брифінгу виставки IFA 2019 виконавчий директор Huawei Річард Ю заявив журналістам про те, що якщо «пошуковий гігант» насправді цієї осені заборонить бренду використовувати його фірмові сервіси, доведеться почати використовувати власну платформу під назвою Harmony OS, тому що ніякого іншого виходу з усієї цієї ситуації просто немає.

Виходячи з цього очевидно, що всю силу розробників Huawei зараз кинуті на створення фірмової операційної системи, смартфони на базі якої можуть почати виходити вже в кінці нинішнього року, тоді як від Android повністю відмовляться. Втім, якщо Harmony OS ще не готова, її реліз можуть відкласти, а першим смартфоном, що працює на базі даної платформи прямо «з коробки», виявиться Huawei P40, тобто флагман. Успіх нової операційної системи багато в чому залежить не тільки від її якості, але ще і від того, наскільки сильно розробники ПЗ для Android і iOS захочуть випускати свої творіння і для неї.

Також Річард Ю заявив про те, що якщо компанія Huawei позбудеться доступу до технологій ARM, вона оперативно створить процесор на базі своєї власної архітектури, тобто відмовлятися від випуску мобільних пристроїв бренд не планує. Так, це завдасть корпорації величезні незручності, але з точки зору довгострокової перспективи вони можуть виявитися навіть корисними, так як компанія стане повністю незалежною, в результаті чого потім коли-небудь в майбутньому поставити її в таке становище вже абсолютно точно не зможуть. Свої фірмові процеси цей виробник готовий використовувати не тільки у власній продукції, а й надавати їх будь-яким іншим компаніям, які в таких виявляться зацікавлені.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ