Huawei запустила в продаж «розумні» окуляри EyeWear

Найбільш просунутими на ринку «розумними» окулярами завжди вважалися Google Glass, проте немає нічого вічного, особливо на ринку електроніки, тому сьогодні, 16 вересня 2019 року, китайська корпорація Huawei запустила в продаж свої фірмові смарт-окуляри під назвою EyeWear. Вони були представлені громадськості ще навесні, разом зі складним телефоном Mate X, але лише зараз їх вдалося запустити в продаж. Новинка, за словами виробника, є найбільш просунутою на ринку, але повноцінно працювати самостійно вона не може, тому що їй потрібне підключення до смартфону по Bluetooth, який буде виступати чимось на зразок основного мозку, який займається обробкою основної інформації.

Щоб підключити китайські «розумні» окуляри до смартфону використовується підключення по Bluetooth 5.0, а радіус дії даної технології досягає цілих 50 метрів. Корпус Huawei EyeWear має захист від води і пилу за стандартом IP67, а це означає, що їм не страшна навіть найсильніша злива, тому що весь гаджет можна занурювати на глибину до одного метра, але за тривалістю не більше ніж на 30 хвилин. У корпус новинки вбудовані відразу два мікрофони, які, працюючи спільно, відсікають зовнішні шуми під час телефонної розмови, або ж використання голосових заміток. Щоб користувачеві не довелося використовувати навушники, компанія-виробник впровадила в смарт-окуляри повноцінні стереодинаміки, розташовані в лівій і правій дужках.

За словами виробника, його смарт-окуляри працююють на одному заряді повну добу, але якщо використовувати їх активно, то автономність складе 2,5 години. За допомогою EyeWear можна вести телефонні розмови з ким-небудь, хто дзвонить на смартфон, або ж просто слухати музику і використовувати масу інших можливостей. Управління здійснюється сенсорними жестами по дужкам, тому що ніяких кнопок в цьому пристрої від Huawei немає. Якщо двічі постукати по дужці, запуститься голосовий помічник, якому можна буде віддавати голосові команди, отримуючи на них повноцінні відповіді. На вибір покупців пропонуються чотири колірні рішення, в двох з яких лінзи затемнені, а в двох інших – прозорі.

Офіційна рекомендована ціна Huawei EyeWear – $ 280, тобто коштують вони дуже мало, тому що за Google Glass свого часу просили порядку $ 2000, тобто майже в сім разів більше. Продажі новинки вже почалися в Китаї, де всі бажаючі на офіційному сайті виробника можуть розмістити на них замовлення, а потім вибрати зручний спосіб отримання. Через великий попит уже спостерігається дефіцит цього гаджета, тому у вільний продаж на полицях магазинів він навряд чи надійде в найближчі кілька тижнів. Залишається вірити, що ці «розумні» окуляри стануть доступними і на міжнародному ринку, а якщо це і станеться, то лише ближче до кінця нинішнього року.

 





ІНШІ НОВИНИ