Xiaomi залишила 15 моделей смартфонів без прошивки MIUI 11

Компанія Xiaomi ось уже як багато років займається створенням прошивки MIUI для своїх фірмових мобільних пристроїв, в тому числі від бренду Redmi. Над створенням програмного забезпечення на постійній основі працюють сотні людей, але навіть не дивлячись на це уваги для всіх моделей смартфонів не вистачає, і саме тому цілих 15 моделей вирішили залишити без прошивки MIUI 11. В останній тестовій збірці новітньої операційної системи китайська корпорація уточнила, що більше всі такі моделі не будуть отримувати апдейти, так як їх підтримка по частині пО була припинена. Всім власникам таких рекомендують купити собі новий мобільний пристрій.

Так, в прошивці MIUI 9.10.14, яка вийшла буквально днями, компанія Xiaomi повідомила про те, що вона вирішила залишити 15 моделей застарілих смартфонів без своєї нової операційної системи, встановити яку на них, принаймні офіційно, жодним чином не вийде. Всім користувачам радять забути про будь-які оновлення, в тому числі для системи безпеки, або ж придбати собі нову модель мобільного пристрою з доступних зараз у продажу.

Хоч вся ця ситуація і стосується китайської регіональної прошивки MIUI 11, але зазвичай, коли щось таке відбувається, компанія Xiaomi перестає випускати і глобальні її версії, хоча можливо в даному конкретному випадку буде якесь виключення з правил, нехай це і малоймовірно. Так, зокрема, до нової операційної системи не будуть оновлені смартфони Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Redmi 5X, Redmi 5A і Redmi 5. Крім цього, без оновлень залишився планшетний комп’ютер Mi Pad 3, власники якого, принаймні з Китаю, більш не зможуть якимось чином отримувати для нього оновлення операційної системи.

Очевидно, що Xiaomi просто не захотіла забезпечувати більш тривалу підтримку своїх смартфонів, тому що це не тільки має на увазі під собою грошові витрати, але ще і знижує продажі нових моделей. Якщо старі будуть оновлюватися багато років, у багатьох покупців не виникне бажання або необхідність купити більш сучасний, а це, поза будь-якими сумнівами, негативно позначиться на прибутку всього бренду. Таким чином, потрібно розуміти, що для будь-якої корпорації, в тому числі китайської, продажі смартфонів – це в першу чергу спосіб заробити якомога більше грошей, нехай деякі бренди це і прагнуть всіляко приховувати.





ІНШІ НОВИНИ