Apple пояснила, чому нові iPhone продовжують відстежувати місце розташування, навіть при вимкнених службах геолокації

Компанія Apple відповіла на заяву дослідника безпеки про те, що нові iPhone продовжують збирати дані про місцезнаходження користувачів, навіть якщо відключити всі функції геолокації, пишуть Діалоги.

Раніше на цьому тижні дослідник безпеки Браян Кребс виявив, що всі моделі iPhone 11 отримують доступ до даних про місцезнаходження користувача, навіть якщо всі програми і системні служби геопозиції відключені. Виходячи з цього, дослідник припустив, що Apple таємно стежить за користувачами і порушує правила конфіденційності.

У свою чергу, Apple пояснює це тим, що нові моделі iPhone оснащені надширокосмуговим чіпом U1, який використовують дані про місцезнаходження, так як на території деяких об’єктів надширокосмугова технологія заборонена міжнародними нормами. Смартфон має «переконатися», що він не перебуває в місці, де використання чіпа U1 заборонено. При цьому компанія відзначила, що вона не збирає дані про місцезнаходження користувачів, так як перевірка геопозіції виконується на самому пристрої.

Apple також планує впровадити спеціальний перемикач для повного відключення надширокополосного чіпа U1 в одному з майбутніх оновлень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ