У Huawei реальні проблеми з оновленням своїх смартфонів

Незважаючи на те що Huawei заборонили взаємодіяти з Google, компанія досить швидко оговталася від втрати і показала всім, що здатна жити навіть в умовах штучної ізоляції. Китайці не тільки придумали, як обійти обмеження на установку сервісів Google, але і розвинули власний каталог AppGallery, зробивши з нього в результаті третій за популярністю магазин додатків, який поступився лише Google Play і App Store. Однак було б наївно вважати, що навіть такий гігант, як Huawei, зможе вийти з ситуації, що склалася абсолютно без втрат.

Досить бадьоро почавши поширення Android 10 серед фірмових смартфонів, на флагманській лінійці P30 у компанії трапилися непередбачені труднощі. До цих пір невідомо, з чим саме це пов’язано, але, не дивлячись на те що оновлення для флагмана вийшло ще восени минулого року, до частини користувачів воно так і не дісталося. Відсутність апдейта спостерігається в багатьох країнах світу, але, судячи з усього, найбільша кількість пристроїв, які не отримали Android 10, знаходиться саме в Європі.

Чому не оновлюється Huawei

Насправді система черговості при поширенні оновлень, коли свіжа версія операційної системи спочатку виходить в одних країнах, а потім в інших, є досить поширеною практикою. Це може бути пов’язано як з локальними особливостями прошивок, які, наприклад, включають популярні у місцевих користувачів додатки, так і з бажанням виробника мати можливість своєчасно відкликати апдейт в разі, якщо він виявиться проблемним. Але, судячи з усього, у Huawei зовсім інша ситуація.

Мало того, що компанія випустила Android 10 для Huawei P30 ще в листопаді, а значить, мала досить часу, щоб поширити оновлення по всьому світу, так вона ще й в рамках однієї країни дозволяє встановлювати нову версію ОС тільки обраним користувачам. В результаті багато хто почав вирішувати проблему самостійно, намагаючись оновитися вручну. Для цього користувачі скачують з інтернету оновлення і закочують його на смартфон за допомогою комп’ютера. Думаю, не варто говорити, що, по-перше, помилки при установці можуть вивести апарат з ладу, а, по-друге, сам інсталяційний файл може виявитися шкідливим і заразити його.





ІНШІ НОВИНИ