Вийшла прошивка MIUI 12, але Xiaomi не радить її встановлювати

Лічені години тому з нагоди появи прошивки MIUI 12 в глобальній мережі компанія Xiaomi зробила публічну офіційну заяву в соціальній мережі Weibo, закликавши не встановлювати її. Повідомляється, що китайська корпорація не випускала ніякі бета-версії нової платформи і вони не витікали в руки третіх осіб, тому будь-які збірки даної ОС, що розповсюджуються зараз, є не більше ніж підробки, що випускаються шахраями. За словами Xiaomi, зловмисники навмисно поширюють шкідливе програмне забезпечення, щоб обдурити людей, які бажають в числі перших якомога швидше і зробити установку довгоочікуваного оновлення. Проте, звичайно, подібна ОС буде далкою від офіційної.

Як запевняє китайська корпорація Xiaomi, також по мережі зараз активно поширюються спеціальні додатки для Android, які нібито дозволяють приєднатися до програми закритого бета-тестування прошивки MIUI 12 і взяти участь в її поліпшенні. Проте, як наголошується, такого роду програмне забезпечення є фейковим, так як воно не має ніякого відношення до компанії. Подібні програми збирають купу різних дозволів, в тому числі для доступу до інформації в пам’яті телефону і для доступу до SMS. Потім дане програмне забезпечення може вкрасти гроші з банківської картки, з балансу телефону або просто почати вимагати грошові кошти за доступ до цінних даних, наприклад до фотографій або чогось ще.

Втім, в переважній більшості випадків такого роду програми і прошивки додають в смартфони Xiaomi, Redmi і Poco рекламні банери, які починають показуватися всюди, де тільки можна. За словами китайської корпорації, всім власникам її фірмових мобільних пристроїв варто дочекатися спочатку анонсу нової прошивки, а потім і її релізу, щоб гарантовано отримати оригінальне ПО.

Завантажити його стане можливим з офіційного сайту або з форуму китайської корпорації, тоді як завантаження нової операційної системи зі сторонніх джерел може виявитися, як мінімум, просто небезпечним. Виходячи з усієї цієї ситуації очевидним є те, що прошивки MIUI 12 зараз в глобальній мережі немає, а всі пропозиції її завантажити і встановити – це обман.





ІНШІ НОВИНИ