Mac з ARM-чіпами від Apple отримають новий інтерфейс режиму відновлення macOS

Майбутні комп’ютери Apple на власному ARM-чіпі отримають новий інтерфейс для доступу до параметрів відновлення системи macOS при запуску. Про це розповіли представники Apple на окремій сесії в рамках WWDC 2020.

Зараз користувачам Mac доступні кілька варіантів відновлення системи при завантаженні за допомогою різних сполучень клавіш. Наприклад, Command-R завантажує macOS в режимі відновлення, а Command-Option-PR скидає NVRAM. У комп’ютерах Mac з ARM-чіпами ці комбінації клавіш будуть замінені інтерфейсом Startup Manager.

Для завантаження нового Startup Manager користувачам необхідно утримувати кнопку живлення на комп’ютері Mac. Він представить параметри відновлення для переустановлення macOS, а також параметри завантаження в звичайному режимі, можливість завершення роботи і перезавантаження.

Apple також замінить режим зовнішнього диска (Target Disk Mode), який використовується для передачі даних між двома комп’ютерами Mac, на режим Mac Sharing Mode. Mac Sharing Mode перетворює систему в SMB-сервер для обміну файлами, надаючи іншому комп’ютеру доступ до призначених для користувача даних на рівні файлів.

Крім того, нова функція Startup Disk дозволить вибирати різні режими безпеки для завантажувальних томів. За замовчуванням увімкнений повний захист, однак, користувачі можуть активувати режим зниженої безпеки для запуску будь-яких версії macOS, включаючи ОС, які Apple перестала підписувати.





ІНШІ НОВИНИ