Google представив смартфони Pixel 5 і Pixel 4a 5G

Відбулася офіційна презентація флагманського смартфона компанії Google Pixel 5, а також смартфона Pixel 4a 5G, що підтримує роботу в мережах п’ятого покоління. Флагман Pixel 5 буде працювати на процесорі Snapdragon 765G, отримає дисплей з діагоналлю 6 дюймів і основну камеру з двома сенсорами (12,2 Мп (f / 1.7) + 16 Мп (f / 2.2, 107 °)). При цьому смартфон Pixel 4a 5G, що отримав екран з більшою, 6,2-х дюймовою діагоналлю, має технічні параметри практично повністю ідентичні флагману.

Компанія Google ухвалила рішення не використовувати у флагманському смартфоні Google Pixel 5 дорогий топовий процесор і зупинилася на середньобюджетному чипі Snapdragon 765G від компанії Qualcomm, які виготовляють по 7-нм технології. Також смартфон отримує оперативну пам’ять об’ємом 8 ГБ і вбудовану пам’ять об’ємом 128 ГБ. За обробку графіки відповідає Adreno 620 (625 МГц).

В Google Pixel 5 встановлений OLED дисплей, діагоналлю 6 дюймів і роздільною здатністю Full HD + з підтримкою оновлення екрану з частотою 90 Гц. Захист від механічних пошкоджень забезпечує скло Corning Gorilla Glass 6. У верхньому лівому кутку екрана є круглий отвір під фронтальну камеру з сенсором на 8 Мп.

Основна камера з двома датчиками розташовується в прямокутному модулі в лівому верхньому кутку тильної поверхні смартфона. Головна камера Google Pixel 5 має 12,2 Мп датчик світлосилою f / 1.7, аналогічний встановленому в Pixel 3, а також 16 Мп ширококутний сенсор (f / 2.2, 107 °).

Під час презентації компанія Google акцентувала увагу на розширених фотоможливостях Pixel 5 і представила кілька фотографій, знятих основною камерою флагмана. Також була продемонстрована можливість налаштовувати освітлення в уже готових фотографіях.

Безпека смартфона забезпечується дактилоскопічним датчиком, оснащеним чіпом безпеки Titan M і розміщеним по центру задньої панелі смартфона. Корпус смартфона сертифікований за класом захисту від води, який відповідає стандарту IP68, для чого розробникам довелося відмовитися від аудіороз’єму 3,5 мм.

Автономну роботу смартфона Google Pixel 5 забезпечуватиме акумулятор ємністю 4000 мАг, що підтримує технологію швидкої (18 Вт), бездротової зарядки Qi, а також зворотної бездротової зарядки. Працювати смартфон буде під управлінням Android 11, а Google гарантує надходження нових версій операційної системи протягом трьох років.

Залежно від регіону, флагман Pixel 5 буде оснащений одно або двох діапазонним модулем для роботи з мережами п’ятого покоління 5G. Корпус смартфона буде пофарбований або в бірюзово-м’ятний, або в чорний колір.

Другий з представлених смартфонів Pixel 4a 5G отримує практично аналогічні з флагманом параметри. Апаратна частина також працює на Snapdragon 765G, але обсяг оперативної пам’яті знижений до 6 ГБ. Тим часом Pixel 4a 5G буде оснащуватися більшим, ніж у флагмана OLED екраном (2340 × 1080) з діагоналлю 6,2 дюйма, але частою поновлення в 60 Гц. Також в моделі присутній аудіо порт 3,5 мм.

Ще однією відмінністю Pixel 4a 5G від Google Pixel 5, є менш ємний акумулятор на 3800 маг, з підтримкою технології швидкої зарядки, але без бездротової зарядки. Камери у обох моделей абсолютно ідентичні.

Флагманський смартфон Google Pixel 5 буде продаватися за ціною 699 доларів, а модель Pixel 4a 5G вийде на ринок за ціною 499 доларів.





ІНШІ НОВИНИ