Huawei може продати Honor через санкції США

Китайська компанія Huawei переживає зараз не найкращі часи. Сполучені Штати Америки недавно посилили свої санкції, перекривши Huawei доступ до більшості постачальників компонентів для смартфонів. В першу чергу Huawei позбулася контракту з тайванським Чіпмейкером TSMC, який виробляв для неї фірмові мобільні чіпи Kirin, і більше не може закуповувати процесори у сторонніх виробників. Huawei була готова до такого сценарію і заздалегідь закупила процесори і інші компоненти. Але, на думку експертів, складських запасів комплектуючих у Huawei вистачить максимум до середини наступного року. І якщо до цього часу США не послаблять санкції, китайський виробник буде змушений піти з мобільного ринку. Зараз компанія готує план на випадок непередбачених обставин і розглядає можливий продаж смартфонів бізнесу.

За словами Мін-Чі Куо, одним з найбільш ймовірних сценаріїв розвитку ситуації в разі посилення санкцій з боку американського уряду щодо Huawei є продаж китайською компанією бізнесу з виробництва мобільних пристроїв під суббрендом Honor. Продаж цього підрозділу, як вважає аналітик, буде безпрограшним варіантом як для самої Huawei, так і для всієї електронної промисловості Китаю.

Аналітик стверджує, що якщо Honor не буде залежати від Huawei, то бренд зможе закуповувати запчастини для смартфонів, незважаючи на заборону США. І якщо Honor в складі Huawei зараз випускає тільки смартфони початкового і середнього рівня, то після відділення бренд зможе розробляти і топові моделі.

Мін-Чі Куо вважає, що перевага Honor зараз полягає в цінності бренду. І якщо він зможе зберегти її після здобуття незалежності від Huawei, то йому вдасться збільшити свою присутність на ринку і обігнати за популярністю інші китайські бренди, такі як OPPO, Vivo і Xiaomi.





ІНШІ НОВИНИ