Panasonic запускає свої перші прозорі комерційні OLED-дисплеї

Компанія Panasonic нещодавно представила свій перший прозорий OLED-дисплей, який був вперше продемонстрований на виставці CIIE 2019. Екрани для TP-55ZT110 і TP-55ZT100 створила LG.

Обидва дисплеї мають 55-дюймову панель з роздільною здатністю FHD 1920×1080 пікселів. Їх вага складає всього 1,75 кілограма, а основна відмінність полягає в наявності блока затемнення. Компанія LG Display створила дисплеї, які працюють в діапазоні температур від 0 до 40° C. На задній панелі TP-55ZT110 розташований модуль затемнення, який був незалежно розроблений компанією Panasonic для того, щоб дисплей міг працювати в звичному «чорному режимі» (Black Mode).

Цей модуль затемнення знижує прозорість телевізора, що також покращує якість зображення, яке з’являється на екрані, завдяки збільшенню контрастності. Іншими словами, TP-55ZT110 може використовуватися як звичайний дисплей, а також як прозорий дисплей.

Згідно зі звітом ITHome, обидві моделі будуть продаватися на ринку Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Японії в грудні 2020 року. Ціна поки невідома.

Для тих, хто не знає, LG Display є одним з найбільших в світі виробників і постачальників рідкокристалічних дисплеїв на тонкоплівкових транзисторах (або TFT LCD), OLED і навіть гнучких дисплеїв. На даний момент OLED-панелі — найкраща технологія відображення, яку можна використовувати для прозорих телевізорів.





ІНШІ НОВИНИ