Франції маркуватиме електроніку рейтингом ремонтопридатності

Починаючи з січня 2021 року, всі електронні пристрої, зокрема смартфони, планшети, телевізори і комп’ютери, будуть продаватися у Франції з етикеткою з оцінкою ремонтопридатності. За це проголосував Європейський парламент.

Етикетка з оцінкою ремонтопридатності «надаватиме споживачам чітку, видиму і легку для розуміння інформацію про передбачуваний термін служби і можливості ремонту продукту при час покупки».

Ремонтопридатність пристрою буде оцінена по 10-бальній системі. Бал залежатиме від простоти розбирання, ціни і наявності запасних частин, а також доступу до звітів з інформацією про ремонт.

Нещодавно проведене в ЄС опитування показало, що 77% громадян ЄС вважають за краще відремонтувати пристрій, ніж замінити його. Очікується, що індекс ремонтопридатності Франції стане прикладом для інших європейських країн.

«Ми сподіваємося, що це призведе до швидких дій з введення обов’язкового індексу ремонтопридатності для всієї електротехнічної та електронної продукції, що продається в ЄС, щоб допомогти споживачам впевнено робити покупки», — заявив Уго Валлаурі, співзасновник проекту Restart.





ІНШІ НОВИНИ