Євросоюз запропонував відкрити бізнесу доступ до анонімних даних користувачів

Європейський союз запропонував ввести нові правила, які дозволять компаніям отримувати доступ до публічних і особистих даних, щоб конкурувати з американськими і азіатськими компаніями-гігантами і заохочувати інновації в таких галузях, як зміна клімату і здоров’я. Правила, запропоновані Європейською комісією, нададуть підприємствам і дослідницьким організаціям доступ до даних, які зазвичай блокуються через недоторканність приватного життя, комерційну конфіденційність або права інтелектуальної власності.

«З огляду на постійно зростаючу роль промислових даних в нашій економіці, Європі потрібен відкритий, але єдиний суверенний ринок даних, — вважає єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Загальний регламент щодо захисту даних (GDPR) продовжить діяти. Компаніям і державним установам необхідно буде впровадити технічні рішення, щоб забезпечити конфіденційність і зробити всі персональні дані анонімними.

Євросоюз сподівається, що компанії, які отримають більше даних, зможуть створювати нові продукти і сервіси, зокрема ті, які допоможуть дослідникам відповідати на поставлені перед суспільством виклики.





ІНШІ НОВИНИ