Працівники Amazon в Чорну п’ятницю проведуть страйки

Сьогодні складські працівники компанії Amazon планують провести страйки і акції протесту. Вони хочуть змусити компанію поліпшити умови праці і підвищити зарплатню через роботу в небезпечних умовах.

Акції під гаслом #MakeAmazonPay (примусь Amazon платити) пройдуть у 15 країнах — США, Великій Британії, Мексиці, Бразилії, Індії, Австралії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині, Люксембурзі, Італії, Польщі та інших країнах. Співробітників Amazon підтримають екоактивісти і прихильники руху за соціальну справедливість.

«Під час пандемії Amazon стала корпорацією на трильйон доларів, а Безос став першою людиною в історії, яка накопичила 200 мільярдів доларів. Водночас складські робочі Amazon ризикували своїм життям і лише отримували незначно підвищену заробітню плату», — заявили працівники.

Від Amazon протестувальники вимагають підвищення зарплатні, поваги прав працівників на участь у профспілковій діяльності і дотримання більш високих екологічних стандартів.

В Amazon вважають, що компанія в повному обсязі підтримує своїх співробітників. На думку керівництва, звинувачення надходять від дезінформованих чи корисливих груп.

ДЖЕРЕЛОvice




ІНШІ НОВИНИ