Бразилія зобов’яже Apple повернути зарядку в коробки з iPhone

Компанія Apple буде змушена повернути зарядки в коробки з iPhone 12 (тільки в Бразилії). Її змусило бразильське агентство із захисту прав споживачів Procon-SP .

Apple вже була змушена відмовитися від нової стратегії, укомплектувавши iPhone навушниками у Франції через те, що цього вимагає місцеве законодавство. Згідно зі звітом 9To5Mac, місцеві інформаційні агентства Бразилії повідомили, що державне агентство із захисту прав споживачів направило Apple повідомлення з проханням дати роз’яснення з приводу вилучення адаптера живлення з коробки постачання нових смартфонів iPhone. Крім того, державне агентство також попросило компанію довести, що відмова від зарядного пристрою піде на користь навколишньому середовищу і споживачам.

У відповіді Apple заявила про те, що у більшості користувачів вже є сумісні зарядні пристрої. Тому видалення зарядного пристрою з коробки постачання знизить загальний викид вуглецю. Однак бразильське агентство відповідь не задовольнила. Організація постановила, що блок живлення є важливим компонентом продукту, тому постачання iPhone без нього буде суперечити Кодексу захисту прав споживачів Бразилії.





ІНШІ НОВИНИ