Apple навчить iPhone передбачати розрядку смартфона

Apple подала в Відомство з патентів і товарних знаків США заявку про реєстрацію винаходу, який являє собою «розумний» підрахунок часу роботи iPhone. Компанія хоче, щоб користувачі отримували інформацію не тільки про те, що заряд закінчується, а й про те, як довго смартфон ще проживе.

На даний момент система інформує користувачів iPhone про те, що заряд акумулятора досяг позначки 20%. Нова ж система буде «розумною» і зможе розповісти про те, як довго смартфон проживе протягом дня. При цьому функція буде персоналізованою і свої передбачення видаватиме на основі аналізу звичок користувача, місця розташування, часу використання пристрою і з урахуванням інших параметрів.

Як приклад в патенті наводиться випадок, коли користувач, як правило, ставить на зарядку смартфон на ніч. Тому ввечері він не отримає повідомлення про необхідність «дозаправити» мобільник. Але якщо з якихось причин він не виконає звичний ритуал, то на наступний ранок він отримає повідомлення про те, що якщо він не хоче залишитися без засобу зв’язку і зіткнутися з розрядкою смартфона, то необхідно зарядити його перед виходом з дому.

Як скоро нову функцію запропонують в iOS, не повідомляється. Тим часом в бета-версії iOS 14.5 передбачили інструмент, що дозволяє визначити ємність акумулятора. Але дана фішка буде працювати тільки на iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max.





ІНШІ НОВИНИ