Xiaomi готує Mi 11 Lite NE, свій перший смартфон на Snapdragon 778G

Поки багато шанувальників Xiaomi обговорюють наступний флагманський смартфон Mi 12, анонс якого очікується в грудні, китайська компанія готує до виходу нового представника серії Mi 11. Новинка під назвою Xiaomi Mi 11 Lite NE буде являти собою модель середнього класу. Вона вже засвітилася в базі даних під кодовим ім’ям Lisa.
Xiaomi Mi 11 Lite NE стане першим смартфоном китайського бренду на платформі Snapdragon 778G від Qualcomm. Цей чіпсет виконаний по 6-нанометровому технологічному процесу TSMC і включає в себе восьмиядерний процесор Kryo 670, графічний прискорювач Adreno 642L, модем Snapdragon X53 5G з підтримкою стільникових мереж п’ятого покоління, ІІ-двигун Hexagon 770 з продуктивністю 12 TOPS (тераоперацій в секунду), а також три 14-бітних процесора обробки зображень ISP. Інші технічні характеристики Xiaomi Mi 11 Lite поки невідомі, втім, як і терміни його виходу. Повідомляється лише, що першим ринком, де він з’явиться, буде Індія. Ціни теж поки не повідомляються.

Судячи з усього, Xiaomi Mi 11 Lite NE буде оновленою версією випущеного раніше Mi 11 Lite, а значить, запозичить у нього елементи дизайну і частину характеристик. Тому варто нагадати, що Xiaomi Mi 11 Lite оснащений 6,55-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD +, частотою оновлення зображення 90 Гц, яскравістю 800 ніт і захисним склом Corning Gorilla Glass 5, 16-мегапіксельною фронтальною камерою, 64-мегапіксельною основною камерою з додатковим 8-мегапіксельним модулем з ультраширококутний об’єктивом і 5-мегапіксельною макрокамерой. Об’єм оперативної пам’яті складає від 6 до 8 Гбайт, а ємність вбудованого накопичувача – 128 Гбайт з можливістю розширення за допомогою карти пам’яті формату microSD. Живиться Lite-версія Mi 11 від акумуляторної батареї ємністю 4250 мАг з функцією швидкої провідної зарядки потужністю 55 Вт через порт USB Type-C. А працює смартфон під управлінням мобільної операційної системи Android 11 з встановленої поверх оболонкою MIUI12. А Xiaomi Mi 11 Lite NE, швидше за все, буде працювати на MIUI 12.5.





ІНШІ НОВИНИ