Як вибрати косметологічне обладнання?

Послугами апаратної косметології в наш час користуються дуже багато людей. Для цих цілей існує величезна кількість спеціалізованого обладнання. Вибрати його можна за посиланням https://ua.alvi-prague.com, а от про те, як правильно вибрати косметологічне обладнання, читайте у нашій статті.

Поділ обладнання для косметології на види і категорії – справа дуже складна. Якщо брати глобально, то всі існуючі апарати можна розділити на два типи: побутові і професійні. Побутові прилади використовуються для косметологічних процедур в домашніх умовах, і природно, про серйозні маніпуляції, типу ліпосакції, мови тут і бути не може.

Що стосується професійного, то це серйозне косметологічне обладнання, яке може використовуватися для всіх видів косметологічних послуг.

Крім цього, можна розділити всі прилади ще на дві групи: багатофункціональні і поліфункціональні. Перші заточені під виконання безлічі різноманітних процедур, другі – під одну.

Природно, якщо ви підбираєте техніку для косметичного салону, то вам знадобиться професійне і багатофункціональне обладнання. Для домашнього використання підійде парочка простих приладів типу депілятора або масажера для обличчя.

Крім усього перерахованого вище, існує також класифікація техніки для апаратної косметології за призначенням, і на цьому моменті варто зупинитися детальніше.

Апаратура для омолодження

Це найпопулярніша група, приладами з якої користуються практично всі відвідувачі салонів краси. Техніка для омолодження може використовуватися також для профілактики передчасного старіння шкіри. Процедури виконуються за допомогою різних варіантів впливу на шкіру, найсучаснішим з яких є лазерний. Розрізняють декілька напрямків лазерного омолодження.

SMOOTH. Воно ж експрес-омолодження. Здійснюється за допомогою косметологічного обладнання, яке рівномірно прогріває шкіру лазером. В результаті цієї дії відмінно розгладжуються дрібні зморшки, зникають набряки і звужуються пори. Також це обладнання дозволяє позбутися від пігментних плям.

3D і 4D. Омолодження за ліфтінговим ефектом, тобто з підтяжкою шкіри. Ефект від такої процедури тримається приблизно півтора року, що робить її дуже популярною.

Неодимове омолодження. Виконується з метою освітлення шкіри, забезпечує моментальний ефект підтяжки. Процедура хороша тим, що повністю безболісна.

Фракційне омолодження. Воно ж точкове, відмінний спосіб боротьби з старінням шкіри і з пігментними плямами.

Ербієве омолодження. Воно ж “холодне шліфування”. Цей метод апаратної косметології отримав свою назву від того, що лазер впливає на шкіру настільки швидко, що вона не встигає нагрітися. Процедура покращує колір шкіри, розгладжує дрібні зморшки в куточках очей і навколо рота і навіть прибирає невеликі шрами.

Крім обладнання для лазерного омолодження, існує ще кілька типів апаратів з цієї групи.

Апарат для фотоомолодження. Обробляє шкіру світловими хвилями, що стимулює синтез білків. Простіше кажучи, в результаті застосування такого апарату шкіра стає більш пружною, а дрібні зморшки зникають без сліду.

Апарат для кріоліфтінгу. Під шкіру вколюється спеціальний склад для підтяжки і видалення зморшок.

Апарат для пілінгу. Одна з найпопулярніших процедур, яка може проводитися за допомогою різного косметологічного обладнання. Пілінг може бути глибоким і поверхневим.

Апаратами для омолодження користуються люди, які не готові до серйозних змін в зовнішності, але хочуть підправити її дрібні недоліки. Саме таке обладнання дуже затребуване, так що при облаштуванні салону краси купувати варто в першу чергу його.

Устаткування для лікування

У цю групу входить техніка, яка не тільки виправляє недоліки шкіри, але і бореться з її захворюваннями. Апарати з неї використовуються для таких цілей.

Комплексна мікрострумова терапія шкіри. Прилад впливає на шкіру слабкими електричними розрядами, що усуває набряки, вирівнює тон і помітно покращує метаболізм всередині клітин.

Лазерне лікування акне. Прискорює регенерацію шкіри, вбиває бактерії, які викликають виникнення акне.

Фототерапія. За допомогою таких апаратів борються з пігментними плямами і видаляють дрібні шрами.

Лазерне видалення судинних зірочок. Лазер руйнує капіляри і склеює стінки судин.

Лазерне лікування рубців. Найефективніший метод апаратної косметології для усунення старих і свіжих шрамів.

Лазерне видалення папілом. Шари папіломи знімаються один за іншим до повного її зникнення. Процедура проводиться під місцевою анестезією, так як є досить болючою.

Косметологічні апарати для лікування – це справжня знахідка для тих, хто давно хотів позбутися від родимки або прибрати шрам після операції.

Апаратура для корекції фігури

У третю і останню групу входить найскладніше косметологічне обладнання, яке призначене для наступних цілей.

Вакуумний масаж. Проводиться в спеціальному комбінезоні, прибирає набряки, спалює жирові клітини, робить фігуру стрункішою.

Лазерна ліпосакція. Мініатюрний лазерний деструктор вводиться під шкіру під місцевим наркозом і спалює жирові клітини, які потім видаляються вакуумним насосом.

Ударно-хвильова терапія. Не тільки коригує фігуру, руйнуючи жирові клітини, а й лікує суглоби. УХТ часто використовується для реабілітації після травм, а також для поліпшення циркуляції крові і нормалізації обміну речовин.

Ультразвукова терапія. Жирові клітини руйнуються за допомогою ультразвукових хвиль, а потім виводяться з організму природним шляхом. Така процедура також називається кавітацією і за ефективністю не поступається ліпосакції.

Міостмуляція. Стимуляція м’язової тканини електричним струмом. За допомогою такого приладу апаратної косметології підвищується тонус і кровообіг в м’язах, видаляється зайвий жир.

Електроліполіз. Під шкіру вводяться електроди у вигляді голок, за допомогою електричних імпульсів розщеплюється жирова тканина. Також в результаті цієї процедури з організму виводяться зайві токсини, а шкіра стає більш рівною і підтягнутою.

Лазерна епіляція. Видалення небажаного волосся не на кілька днів, як при звичайній епіляції, а назавжди. Правда, варто розуміти, що для цього буде потрібно 10-15 сеансів.

Фотоепіляція. Практично те ж саме, що і лазерна, тільки волосяні цибулини знищуються за допомогою впливу світлових хвиль.

Техніку з цієї групи косметологічного обладнання слід вибирати особливо уважно, оскільки неправильне виконання кожної з процедур може привести до дуже неприємних наслідків.

Загальні критерії вибору

Косметологічних апаратів існує так багато, що говорити про конкретні критерії вибору кожного з них не має сенсу. Тим більше, що технології постійно вдосконалюються. Але ми можемо виділити загальні параметри, на які слід дивитися при виборі.

Виробник. Не варто довіряти невідомим фірмам, які обіцяють чудовий результат за мінімальну ціну. Косметологія – справа делікатна, і тут краще переплатити за якість, ніж отримати зовсім не той результат, який був потрібен.

Сертифікат якості. Багато видів обладнання для апаратної косметології є також медичними приладами, тому повинні відповідати медичним стандартам якості. Для вітчизняних приладів це СЕС, для зарубіжних – FDA, MD CE, ISO, CSA.

Простота використання. Інтерфейс будь-якого апарату повинен бути простим і інтуїтивно зрозумілим. В іншому випадку ви витратите масу часу і сил на те, щоб розібратися з експлуатацією техніки.

Комфорт для клієнта. Якщо мова йде про косметологічне крісло, то воно повинно підлаштовуватися під фігуру, обладнання для омолодження обличчя не повинно завдавати болю і так далі.

Функціональність. Для салонів краси краще підійде багатофункціональне косметологічне обладнання, але врахуйте, що чим більше функцій, тим більше ви платите за техніку. Тому вибирати варто тільки те, чим ви дійсно будете користуватися.





ІНШІ НОВИНИ