Що треба знати при купівлі ламінату

При покупівлі ламінату часто виникають різні питання, наприклад:

  • Чому велика різниця в ціні?
  • Який клас вироби мені купити?
  • Які виробники популярні для цього сегмента будівельного матеріалу?
  • Які можливості дизайну у такого підлогового покриття?

Ціна

Іноді можна подумати, що висока ціна це запорукою успіху гарного товару, але це дуже часто не так. Ламінат буває різних класів, які відповідають за різний ступінь навантаження і довговічність. Від цього вже багато в чому може різнитися вартість. Немає ніякої потреби, укладати в комору ламінат найвищого класу, адже це тільки даремно витрачені гроші. З точністю навпаки якщо ви плануєте укладання ламінату в передпокої, то треба подбати про водостійкость матеріалу, так як ламінат буде контактувати з мокрим взуттям, особливо в осінній або зимовий періоди року. Відповідно ціна такого ламінату буде дорожче, так як він має додаткові функції і відноситься до високого класу. На укладання передпокої економити не потрібно, адже не пройде і півроку як ваш ремонт підлоги зіпсується. Знову потрібно буде витрачати гроші, шукати робітників. Як висновок, щоб не витрачати даремно, потрібно знати який ламінат, де краще розташувати.

Клас

В основному ламіноване покриття для підлоги ділитися на 4 класи: 31,32,33,34. Два перших підходять для домашнього використання, а ось два останніх вважають найбільш підходящими для промислового або приміщення з великим ступенем навантаження. Виходячи з цього, ви вже знаєте, що якщо планується укладання в кімнаті, то вам достатньо вибрати 32 клас, якщо в офісі, то вже 33 клас. Так ось, ціна багато в чому залежить від класу, тому не варто переживати, що підлогове покриття для квартири вам обійдеться у велику копійку, просто підберіть його правильно.

Виробник

Величезні будівельні магазини або інтернет-магазини пропонують купити ламінат таких брендів:

  • Balterio, Berry Alloc, Lamett (Бельгія);
  • Classen, Egger, Haro, HDM, Hornitex, Krono Original, Kronoflooring, Meister, Parador, Rooms, Sommer, Tarkett, Witex (Німеччина);
  • Faus (Іспанія);
  • Floor Step (Китай);
  • Kronospan, Red Click (Польща);
  • Коростень (Україна);
  • І не тільки.

Дизайн

Щодо дизайну, ламінат має масу можливостей, так як він буває декорований під дерево, породу каменя, плитку, крокодилячу шкіру та інше. Сама панель може бути однотонною або мати смужки від 1 до мультіполосної. Вибір забарвлення представлений найбільш можливих відтінків. Тому такий виріб стане відмінним додаток будь-якого шикарного дизайнерського ремонту. Необхідно відзначити, що вибрати ламінат можна в інтернет-магазині, там зручно почитати повний опис виробів, подивитися, як вони виглядають на картинках, особливо добре, якщо є приклади, як він виглядає на підлозі. Зокрема хороший каталог у «Real-House», а також ви завжди зможете під’їхати до виставкового залу і подивитися товар вже не на картинках, проконсультуватися у своєму виборі. Адже консультація з професіоналами дуже часто може допомогти підібрати вам якісний товар.





ІНШІ НОВИНИ