Як вибрати акумулятор для телефону

Якщо вам потрібно замінити акумулятор в мобільному телефоні, тоді вам варто завітати в grand premium, а ми розповімо вам про те, на що варто звернути свою увагу під час вибору.

Найважливішими критеріями вибору акумуляторної батареї для мобільного телефону є її тип, сумісність і ємність. За першим критерієм виділяють внутрішні і зовнішні акумуляторні батареї.

Жоден мобільний телефон не може функціонувати без встановленої внутрішньої акумуляторної батареї. Саме вона забезпечує електропостачання всіх мікросхем. Внутрішня акумуляторна батарея завжди включається в комплектацію будь-якого мобільного пристрою. Вона характеризується тривалим терміном експлуатації, тому її заміну доводиться виконувати тільки після суттєвого зносу або в разі пошкодження (наприклад, внаслідок здуття або падіння в воду).

Внутрішній акумулятор для телефону найчастіше не передбачає крос-сумісності. Це означає, що вони розраховані виключно на використання спільно з конкретним пристроєм. Причому така «спеціалізація» обумовлена ​​особливостями конструкції – акумуляторна батарея має форму, габарити і розташування контактів, які передбачають можливість її установки лише в ложемент певної моделі. Крім того, напруга живлення і сила електроструму акумуляторної батареї розраховані на використання лише в сумісному з нею електронному пристрої. З цієї причини не слід намагатися встановити акумуляторну батарею від одного мобільного пристрою в ложемент іншого мобільного пристрою – навіть якщо конструкція дозволяє це зробити, немає ніяких гарантій того, що установка “нерідної” батареї не нанесе непоправної шкоди ніжній електроніці всередині гаджета.

Зовнішні акумуляторні батареї не є альтернативними джерелами живлення по відношенню до внутрішніх. Мобільний пристрій не працюватиме тільки від такої батареї. Зовнішні акумулятори використовуються для «екстреної» підзарядки телефону в умовах відсутності доступу до звичайної побутової електромережі – в туристичних походах, тривалих поїздках або при відключенні електроенергії. Принцип функціонування зовнішньої акумуляторної батареї досить простий. Після її зарядки від електромережі вона зберігає електроенергію протягом певного часу (близько декількох тижнів) і заряджає телефон при його підключенні. Найважливішими критеріями при виборі зовнішньої акумуляторної батареї є:

  • Сумісність.
  • Ємність.
  • Струм зарядки.
  • Матеріал корпусу. З цією метою використовується пластмаса або метал. Другий варіант дорожчий, але забезпечує більш надійний захист від впливу зовнішніх факторів.




ІНШІ НОВИНИ