12 найбільш незвичайних малюнків, які можна побачити ​​з космосу за координатами в Google Картах

Геогліфами називають намальовані на землі фігури, які видно з великої висоти. Колись подібні малюнки зображувалися з релігійною метою. У наші дні їх роблять у якості жарту. Нижче представлені 12 найбільш цікавих малюнків, зібраних з усіх куточків земної кулі.

«Довга людина»

Даний малюнок розташований в Вілмінгтоні, Англія. Довжина малюнка становить 72 метри. Фігура була створена в XVI або XVII столітті і, імовірно, є політичною сатирою. У період Другої світової війни малюнок зафарбовували зеленим кольором, оскільки німецькі льотчики могли використовувати його в якості орієнтира.

«Велетень з Сарн-Еббас»

Розташована в Сарн-Еббас, Англія, фігура становить 55 метрів в довжину і 51 метр в ширину. Глибина траншеї – 30 сантиметрів. Неясно, хто саме є автором малюнка, проте перші згадки про нього датуються XVIII століттям. Згідно з легендою, жінка, яка засне на цій фігурі, буде зцілена від безпліддя.

«Гітара»

Даний малюнок являє собою цілий ліс, висаджений аргентинським фермером Педро Мартіном Урет в пам’ять про його дружину. Жінці завжди подобалися гітари і вид ферми з висоти пташиного польоту. Фермер висадив ліс разом зі своїми синами. На створення малюнка пішло близько 7 тисяч дерев. Корпус і гриф інструмента виконані з кипариса, а струни – з евкаліпта.

«Серце»

Дане зображення є справою рук фермера Вінстона Хоуса з Уіквара, Великобританія. Чоловік посадив понад 6 тисяч дерев в пам’ять про свою померлу дружину, а в центрі залишив простір у формі серця.

«Чингісхан»

Даний малюнок являє собою величезний портрет Чингісхана. Знайти його можна на схилі гори біля столиці Монголії Улан-Батора. Зображення, створене в 2006 році в ході спортивного свята Надом, його чітко видно з супутника.

«Ататюрк»

Фігура є величезним портретом першого президента Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка. Малюнок створений руками трьох тисяч солдатів і в довжину складає близько 120 метрів. Знайти малюнок можна недалеко від міста Стамбул, Туреччина.

«Мінливий лабіринт»

Неподалік від міста Уттінг-ам-Аммерзєє, Німеччина, на полі, на якому росте кукурудза, соняшники і коноплі щороку красується новий малюнок. Силами місцевих фермерів на ньому з’являлися зображення віртувіанської людини, «бременських музикантів», карти Європи, Сонячної системи і багато іншого.

«Озеро в вигляді людини»

Дана штучна водойма знаходиться недалеко від Сан-Паулу, Бразилія, і виглядає з висоти як фігура людини.

«Короткий посібник з анатомії»

У передмісті Мельбурна, Австралія, невідомі хулігани зобразили на дні водойми, що висохла,  60 метрове зображення статевого органу. Дане місце користується популярністю у користувачів «Google Карт».

«Ласкаво просимо в Клівленда»

Напис розташований в місті Мілуокі, США. Незрозуміло, навіщо жителі Мілуокі написали на даху дане вітання, якщо Клівленд розташований в більш ніж 500 кілометрах від даного місця.

“Освідчення в коханні”

Малюнок розташований біля села Марфіно, Росія. Автор зображення звернувся в «Яндекс» з проханням якнайшвидше оновити карти. Співробітники компанії пішли йому назустріч і оновили знімок місцевості позачергово за допомогою квадрокоптера.

«Ленін»

Даний геогліф розташований недалеко від села Лясковічі, Білорусь. 150 тисяч беріз і сосен складаються в слово «Ленін». Зображення приурочено до 100-річчя від дня народження вождя світового пролетаріату.





ІНШІ НОВИНИ