Як вибрати диван, який прослужить вам вічність?

Ви задумали модні зміни для власної квартири і вирішили почати з дивану, а потім розгубилися і вже не впевнені, що знаєте як вибирати якісний диван, щоб він прослужив багато років? Вам можуть допомогти наші перевірені поради! А широкий вибір диванів ви можете знайти на сайті https://www.svitdivaniv.com.ua/category/divan-evroknizhka/.

Міцна оббивка

Меблі для щоденного використання повинні бути оббиті надміцним матеріалом. Щільна бавовна і міцний льон – пара оптимальних варіантів. Ще одна непогана ідея – мікрофібра з синтетики, яка імітує різні тканини і витримує плями, домашніх тварин, дітей і великі сім’ї.

Найдорожчі, але дуже практичні варіанти – шерсть і шкіра, але вони не порівнянні за ціною з вищепереліченими варіантами.

Диванна рама

Не менш міцною повинна бути і диванна рама. Як правило, дешеві меблі виготовляють з м’якої і дешевої сосни, але така деревина з часом розсихається, жовтіє і може змінити форму. Разом з нею в компанію невдалого вибору потрапили тендітні каркаси з пресованої тирси, а також пластикові або металеві – вони дуже вразливі.

Дорогий матеріал, зокрема, дубова, ясенова або рама з бука, – буде служити роками.

Щоб з’ясувати, наскільки міцна рама, в магазині підніміть диван за передній край або за ніжку на 10-15 сантиметрів. Якщо рама міцна, то інша сторона дивана підніметься слідом. А якщо вона залишилася на місці і стоїть на підлозі, то, значить, вона гнеться під вагою меблів. Це і вказує на слабкість диванної рами.

Як скріплений диван

Тут все просто – загляньте за спинку дивану або спробуйте подивитися на його дно – якщо він скріплений дерев’яними шпонками, кутовими блоками, гвинтами і металевими кронштейнами, зокрема, то система міцна. Якщо він зібраний за допомогою скоб, цвяхів і клею, то, існує велика ймовірність, що він буде постійно ламатися і потребуватиме ремонту.

Пружини

Сядьте на диван і навіть пострибайте не ньому, помацайте пружини через тканину – вони повинні знаходитись щільно одна біля одної, бути стійкими і точно не видавати ніяких звуків.

Дивани без пружин, наповнені синтепоном, що лежить на сітці, – дешеві, але вельми зручні і неякісні.

Наповнювач

Найм’якша частина дивану теж не може бути будь-якою. В сучасності особливо якісний і ефективний наповнювач за адекватну ціну – піна HR (High Resiliency, «високо еластична»). Вона пружна, міцна і довговічна. І ідеально, якщо вона буде обгорнута пуховим шаром. Економний варіант – звична піна, загорнута ватином з поліефіру.





ІНШІ НОВИНИ