Прем’єр з’їздив на Донбас слідом за Зеленським: що він там побачив

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук здивувався відсутності банкоматів в населених пунктах на лінії розмежування на Донбасі, де недавно побував президент України Володимир Зеленський.

Своїми враженнями від поїздки в село Миколаївка Донецької області глава уряду поділився на своїй сторінці в Facebook.

За словами Гончарука, з 2014 року нормальне життя тут практично зупинилося – звідси поїхала майже вся молодь і залишилися одні пенсіонери.

“Відділень банків немає, банкоматів (!) Теж. Укрпошта працює всього чотири дні на тиждень. З двох шкіл залишилася тільки одна. Найближча лікарня – районна, в 22 км від села. Дістатися туди ще проблема: автобус їде в район тільки два рази в день, в обід – вже повертається назад. За цей час жителі села не встигають навіть чергу в лікарні відстояти “, – описує побачене прем’єр-міністр.

Найбільшою проблемою Олексій Гончарук вважає те, що люди тут не можуть користуватися сотнями гектарів своєї землі, яка знаходиться або в зоні бойових дій, або на лінії розведення військ.

“Люди не мають змоги заробляти на своїй землі, плюс ще й змушені платити податки”, – обурювався український прем’єр, пообіцявши разом з іншими міністрами вирішити проблеми людей.

В мережі в свою чергу здивувалися реакції прем’єр-міністра на побачене в прифронтовій зоні на Донбасі, звернувши увагу Гончарука на те, що схожа ситуація спостерігається в цілому по Україні.

“Як про мій рідний райцентр в Миколаївській області. Молодь їде за кордон, пошта працює 4 рази на тиждень, вода 5 годин на добу …”, “У нас в самому центрі України, на Полтавщині, немає автобусного сполучення. Тому що ми , виявляється, нерентабельні. Далеко їздити не треба. Приїжджайте до нас “, – пишуть коментатори в соцмережах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ