Посольство України в США звернулось до Apple щодо “російського Криму”

Посольство України у Вашингтоні звернулося до американської компанії Apple і до Держдепартаменту США з приводу зображення анексованого Криму як “території РФ” для російських користувачів.

Про це прес-служба посольства повідомила в Facebook 27 листопада.

“Посольство України в США невідкладно звернулося до керівництва американської компанії Apple із закликом виправити некоректну позначення Криму як частини Росії в додатках компанії. Українські дипломати також звернули увагу Державного департаменту та інших компетентних відомств США на ситуацію, що склалася”, – йдеться в повідомленні.

Також в посольстві звернулися до користувачів продукції Apple.

“Ми припускаємо, що українці не будуть вдячні Apple в цей День подяки. Давайте все нагадаємо Apple, що Крим – це Україна і він знаходиться під російською окупацією, а не під її суверенітетом”, – заявили в прес-службі.

Українські дипломати також звернули увагу Державного департаменту та інших компетентних відомств США на ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, раніше компанія Apple на території Росії почали показувати окупований Крим як російську територію. Так, у Москві в додатку Apple “Погода” анексовані Севастополь, Сімферополь, Керч відображаються російською територією. У той же час на материковій частині України і на включеному півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються частиною ні України, ні Росії.

Також за позначення на її картах Криму як частини Росії розкритикував Apple міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. “Apple, уявіть, як ви кричите, що ваш дизайн та ідеї, роки роботи, і частина вашого серця вкрадені вашим найлютішим ворогом, а когось байдужого геть не обходить ваш біль. Ось які відчуття бувають, коли ви називаєте Крим російською землею”, – зазначив міністр.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ