Що нового в iPhone SE 2020

Новий iPhone SE, по суті, являє собою iPhone 8 з оновленим апаратним забезпеченням, яке ставить його в один ряд з iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. Розповідаємо, що нового в iPhone SE другого покоління.

Крім чіпа A13 Bionic з Neural Engine 3, iPhone SE отримав підтримку Wi-Fi 6 (802.11ax). Крім того, він оснащений тими ж модулями LTE, Bluetooth і Wi-Fi, що і iPhone 11:

  • Gigabit Class LTE з технологіями MIMO 2 × 2 і LAA;
  • Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6) з технологією MIMO 2 × 2;
  • Бездротова технологія Bluetooth 5.0;
  • NFC з підтримкою режиму зчитування;
  • Експрес-карти з резервним живленням.

Останнє відповідає за роботу NFC при розрядженому акумуляторі, що підтверджує сумісність iPhone SE з майбутньою функцією CarKey, яка дозволить розблокувати і запускати мотор автомобіля за допомогою смартфона під керуванням iOS або Apple Watch.

Крім того, новий iPhone SE підтримує eSIM, а на китайський ринок будуть поставлятися версії з двома фізичними SIM-картами.

На відміну від iPhone 2019 року, новинка не отримала надширокосмуговий чіп U1, який дозволяє точно визначати місцезнаходження інших пристроїв Apple з таким чіпом. Ймовірно, через це майбутні пошукові трекери AirTags НЕ будуть сумісні з iPhone SE, або вони будуть надавати неточні дані про місцезнаходження.

З чуток, новинка отримала 3 ГБ оперативної пам’яті, що на 1 ГБ більше, ніж в iPhone 8. Точна кількість ОЗУ стане відомо після того, як смартфон надійде в продаж.

Основна камера iPhone SE ідентична камері iPhone 11, за винятком деяких програмних обмежень, а селф-камера залишилася від iPhone 8, але Apple додала режим Портрет з ефектом боке при зйомці на фронтальну камеру. Animoji і Memoji в смартфоні відсутні. На жаль, 3D Touch теж в новій моделі немає.

Смартфон отримав нові кольори – чорний, білий, червоний – замість «Сірий космос», «Сріблястий» і «Золотий».

В іншому, iPhone SE другого покоління є тим же iPhone 8 з усіма його плюсами і мінусами, включаючи слабкий акумулятор на 1821 мАг.





ІНШІ НОВИНИ