У магістратурі пізніше: коли розпочнеться навчання в університетах України

Керівник Державного бюро розслідувань Соколов застеріг публічних діячів від політизації роботи ДБР та спекуляцій на релігійні теми.

Відповідну заяву опублікувала пресслужба бюро з посиланням на слова в.о. директора ДБР Олександр Соколов.

За словами керівника, у рамках досудових розслідувань Державного бюро розслідувань не оскаржувались та не перевірялись питання отримання Україною Томоса про автокефалію. А кримінальне провадження стосувалося не Томоса, а скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату.

Він також додав, що провадження було зареєстроване на підставі рішення суду ще за керівництва ДБР Романа Труби і наразі закрите.

«Вказане провадження було відкрито за заявою вірян цієї громади і порушувало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів й проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа наразі закрита. Слідчими не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань», – зауважив Соколов.

На думку очільника ДБР, скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату має розглядатися у рамках адміністративного або цивільного судочинства.

Крім того, Соколов застеріг публічних діячів від політизації роботи ДБР та спекуляцій на релігійні теми.

«ДБР діє виключно в межах чинного законодавства і не втручається у питання релігії. З цього приводу нами проведені консультації з представниками різних релігійних громад, до яких доведено позицію державного бюро розслідувань», – резюмував Соколов.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ