Дослідження: періодичне голодування не допомагає схуднути

Згідно з новим дослідженням, популярна в даний час дієта, яка базується на періодичному голодуванні та обмежує прийом їжі до восьми годин на день, розділених на 16 годин голодування, сама по собі неефективна як засіб схуднення або поліпшення основних метаболічних показників здоров’я, кажуть дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Франциско. Ця стаття опублікована в в JAMA Internal Medicine.

Хоча було показано, що обмежене за часом годування запобігає збільшенню ваги у мишей на дієті з високим вмістом жирів і знижує вагу та метаболічні наслідки у мишей, які уже страждають ожирінням, більшість відомих переваг такого голодування у людей було обмежено науковими дослідженнями.

Це дослідження, в якому брали участь 116 чоловіків і жінок з індексом маси тіла (ІМТ) від 27 до 46, показало, що люди, яким випадковим чином пропонувалося їсти тільки протягом восьмигодинного періоду кожен день, втрачали 2 фунта. (0,94 кг) в середньому за 12-тижневий період, в той час як ті, хто регулярно вживав їжу, втратили в середньому 1,5 фунта. (0,68 кг).

Дослідження не виявило значної різниці між двома групами в загальній втраті ваги або в інших показниках, таких як жирова маса, м’язова маса, інсулін або глюкоза натще, рівні HbA1C, споживання енергії, а також загальна витрата енергії або енергії в стані спокою.





ІНШІ НОВИНИ