Офіційно: мобільний бізнес LG закривається

Тривожні сигнали, що з мобільним бізнесом LG не все в порядку почали виходити давно: продажі пристроїв падали і збитки росли. На тлі проблем компанія навіть спробувала змінити власника підрозділу, але з цієї затії нічого не вийшло. У підсумку LG вирішила покінчити з виробництвом смартфонів.

Сьогодні вона зробила офіційну заяву про те, що йде з смартфонного бізнесу. Це рішення «дозволить компанії зосередитися на таких перспективних галузях як компоненти для електромобілів, розумні будинки, робототехніка, штучний інтелект і рішення для бізнесу, а також платформи і послуги».

В офіційній заяві LG сказано, що вже випущені смартфони як і раніше можна придбати, а також компанія продовжить підтримку своїх продуктів «протягом часу, який буде залежати від регіону». Що стосується можливого скорочення штату та звільнення співробітників, то компанія лише обмежилася повідомленням, «що деталі, пов’язані з працевлаштуванням, будуть визначатися на місцевому рівні».

Всі процедури, пов’язані із закриттям мобільного бізнесу, будуть завершені до 31 липня, але деякі продукти будуть доступні до покупки і по закінчення цього часу.

Догляд LG з мобільного ринку не став відкриттям, це було передбачувано на тлі тих збитків, які компанія несла на цьому терені протягом 5-ти років. Компанія намагалася врятувати цей напрямок бізнесу, проводячи реорганізацію, змінюючи управлінців і експериментуючи з незвичайними пристроями. Стояла навіть мета зробити мобільний підрозділ прибутковим до 2021 року.

LG не стала уточнювати, але, схоже, що розсувний смартфон, який був показаний в невеликому ролику компанії на CES 2021, не побачить світло. Компанія виявилася не готова до тієї жорсткої конкуренції, яка панує на ринку смартфонів останні кілька років. Активи LG почали танути і тягнули компанію на дно. Все це призвело до того, що один з найстаріших і авторитетних виробників телефонів прийняв рішення про закриття.





ІНШІ НОВИНИ