Меркель роз’яснила газову політику Берліна

Німецький канцлер заявила, що підтримує позицію Порошенка, але також не має наміру відмовлятися від Північного потоку-2.

Німеччина не збирається усувати Росію з свого поля зору в питаннях транзиту газу, але і Україна повинна залишитися транзитною державою. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, 16 лютого.

“Україна повинна залишитися транзитною державою. Інші трубопроводи також будуть продовжувати існувати… З одного боку, я на боці пана Порошенка, з іншого боку, питання, пов’язані з Північним потоком-2, – також для мене залишаються дуже важливими”, – сказала вона.

Меркель зазначила, що в Європі повинна відбуватися диверсифікація енергоджерел.

“Розумно імпортувати скраплений газ зі США за розумними цінами, але ми не збираємося усувати Росію з нашого поля зору. Геостратегічно Європа не має права розривати відносини з Росією”, – пояснила канцлер.

Раніше Меркель заявила про те, що країни Європейського Союзу домовилися щодо регулювання проекту Північний потік-2. Як зазначається, однією з узгоджених пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, на зразок Росії, лежить на країні, де газопровід вперше зустрічається з європейською мережею.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ