КНДР таємно розвиває ядерну програму – ООН

Влада Північної Кореї продовжує таємно розвивати свою ракетно-ядерну програму. Проводиться збір і тестування балістичних ракет і використовується ядерний центр в Йонбені. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на доповідь спеціальної комісії ООН у неділю, 17 лютого.

У документі підкреслюється, що КНДР “використовує цивільні об’єкти, зокрема аеропорти, для побудови та тестування балістичних ракет”. При цьому всі використовувані в цих цілях цивільні об’єкти розташовані поблизу залізничних і транспортних маршрутів, за якими раніше здійснювалося переміщення складових частин північнокорейських ракет, включаючи міжконтинентальні балістичні Хвасон-15.

Комісія ООН, яка покликана стежити за виконанням Пхеньяном відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН, в своїй доповіді також підкреслює, що Пхеньян продовжує використання і розвиток ядерного центру в Йонбені.

Нагадаємо, в червні 2018 року відбувся історичний саміт президента США і лідера КНДР в Сінгапурі. За підсумками переговорів сторони підписали спільний документ, згідно з яким США надають КНДР гарантії безпеки, а Північна Корея бере на себе зобов’язання по денуклеаризації.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ