Землетрус на Філіппінах: 15 загиблих, десятки зниклих

На півночі Філіппін 22 квітня стався потужний землетрус, який забрав життя щонайменше 15 людей, десятки вважаються зниклими без вісті, повідомляє агентство АР.

Відзначається, що через потужні підземні поштовхи десятки тисяч філіппінців в провінції Пампанга покинули свої будинки. За даними Геологічної служби США, сила підземних поштовхів склала 6,1 бала за шкалою Ріхтера.

Епіцентр землетрусу знаходився неподалік від столиці Філіппін Маніли. Внаслідок потужних підземних поштовхів було зруйновано декілька будівель. В одній із знищених катаклізмом багатоповерхових споруд знаходився супермаркет. Станом на ранок вівторка, 23 квітня, рятувальникам вдалося витягти з-під завалів вже 15 тіл загиблих. Не виключено, що кількість загиблих ще може значно зрости, адже під завалами опинилися десятки людей. Під час пошуково-рятувальних робіт активно застосовується спецтехніка.

Рятувальникам вдалося витягти одного постраждалого живим з-під руїн. Також місцева влада наводить цифру в десятки поранених в результаті землетрусу. Крім того, через підземні поштовхи в провінції почалися перебої з енергопостачанням – більшість міст провінції Пампанга залишилися без електрики.

В результаті 23 квітня надійшло повідомлення про новий потужний землетрус магнітудою 6,3. На цей раз підземні поштовхи зафіксували в центральній частині Філіппін. Епіцентр землетрусу залягав на глибині 70,2 кілометра. Поки про руйнування і жертви цього другого землетрусу не повідомляється.

Джерело