Росія влаштувала демарш через вибори в Україні: що відомо

Росія не запропонувала Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ кандидатури довгострокових спостерігачів на парламентські вибори в Україні.

Про це повідомила прес-секретар Бюро Катя Андруш, зазначивши, що у відповідності зі стандартною практикою запит був розісланий всім державам-учасникам, за винятком країни перебування, передає ТАСС.

“Російська Федерація не висунула жодних довгострокових спостерігачів”, – сказала вона.

“Прохання про надання короткотермінових спостерігачів для моніторингу ходу голосування в день виборів ще не була спрямована, але буде розіслана в найближчі дні”, – вказала представниця Бюро.

Відповідаючи на питання про можливість участі російських спостерігачів у моніторингу українських виборів, з огляду на той факт, що Україна заборонила реєструвати громадян РФ на минулі президентські вибори, Анруш відповіла: “Питання, що стосуються акредитації спостерігачів, в тому числі з Російської Федерації, слід направляти в органи, відповідальні за цей процес”.

Планується, що на майбутніх в Україні парламентських виборах від БДІПЛ працюватимуть 100 довготермінових спостерігачів та 750 короткотермінових спостерігачів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ