У ПАРЄ оскаржили повернення Росії

У вівторок, 25 червня, в ПАРЄ оскаржили повноваження делегації Росії. За правилами організації повноваження можуть бути заново підтверджені протягом наступних 24 годин.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, тепер російська делегація зможе працювати в залі протягом цієї доби так само як і всі інші делегації, але не зможе голосувати з питань, які пов’язані з її повноваженнями.

Відзначається, що для оскарження потрібні були голоси 30 членів асамблеї з п’яти країн, ця кількість була набрано і повноваження були опротестовані.

Раніше п’ятий президент України Петро Порошенко назвав повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи потужним викликом нашій країні.

Також українські користувачі з нерозумінням сприйняли це рішення європейських політиків. Зокрема, народний депутат України, представник команди “Європейської солідарності” Володимир Ар’єв заявив, що “ПАРЄ в стані зомбі відкрила двері агресору”. “Ганьба!” – написав він ще вночі на своїй сторінці в Facebook.

Члени української делегації ще напередодні голосування попереджали, що рішення може бути вельми плачевним для Києва, проте їхні прохання про зустріч з президентом України Володимиром Зеленським для обговорення загроз були проігноровані. Зокрема, в мережі прозвучали звинувачення в тому, що “президент кинув делегацію в ПАРЄ”.

Нагадаємо, 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про зміну характеру санкції механізму і запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу.

За резолюцію проголосували 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися. Одноголосно її підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії і Туреччини.

Перший віце-спікер Верховної Ради і член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко назвала їх відповідальними за вбивства на Донбасі і в Криму.

Глава комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова заявила, що після повернення повноважень делегації РФ в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в цій організації.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ