У Гонконгу нова хвиля протестів

Десятки тисяч протестувальників зібралися в міському парку Вікторії. Вимоги людей незмінні: вони хочуть скасування змін у законодавстві про екстрадицію.

У Гонконгу на антиурядову демонстрацію вийшли десятки тисяч громадян. Про це повідомляє Reuters у неділю, 18 серпня.

Мітингувальники зібралися в міському парку Вікторії. Серед присутніх лунають заклики утриматися від насильства. Вулиці навколо парку також переповнені мітингувальниками.

Акція протесту проходить, незважаючи на сильну зливу, тому колони учасників рясніють парасольками. Більшість демонстрантів одягнені в одяг чорного кольору.

Протестувальники стверджують, що вийшли на вулиці для того, щоб продемонструвати уряду свою рішучість. Серед іншого, вони знову нагадали свої головні вимоги до керівництва адміністрації Гонконгу, в тому числі про повне скасування планів щодо зміни законодавства про екстрадицію, а також проведення незалежного розслідування застосування поліцією сили проти демонстрантів під час попередніх виступів.

Як відомо, в Гонконгу тривають масові протести у зв’язку із планами місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів на материкову частину Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем Лем.

Пекін неодноразово на різних рівнях критикував США й інші країни за втручання у справи Гонконгу, що є внутрішньою справою Китаю.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ