Підліток украв пиво в магазині: охоронець його застрелив

У США суд визнав винним охоронця, який застрелив 17-річного хлопця, що вкрав із магазину пиво за два долари.

Охоронця магазину Анвара Газалі засудили за вбивство другого ступеня після чотириденного судового процесу – він застрелив 17-річного хлопця. Про це повідомляє CNN у неділю, 18 серпня.

“Цей відповідач взяв на себе відповідальність бути суддею, присяжними і катом за пиво вартістю два долари”, – заявила прокурор Лора Фаулер.

Стрілянина сталася в березні 2018 року, після того як 17-річний Доріан Харріс вийшов із магазину Top Stop Shop із пивом без оплати. Відеозапис події, показаний у суді, свідчить, що Газалі, перебуваючи за прилавком і спілкуючись з іншим клієнтом, витягнув пістолет і направив його на Харріса. Потім він вибіг на вулицю, щоб піти за підлітком, і кілька разів вистрілив.

Після цього він повернувся в магазин і сказав свідкові: “Я думаю, що застрелив його”.

Опісля охоронець не викликав поліцію, і цього не зробив ніхто з відвідувачів магазину. У Харріса вистрілили не менше трьох разів і залишили стікати кров’ю, заявили в поліції.

Тіло підлітка було знайдено через два дні у дворі біля магазину з вогнепальними ранами на задній поверхні стегна.

Газалі стверджує, що він діяв нерозважливо в ту ніч, але його наміром ніколи не було заподіяти шкоду Харрісу. Адвокат стрілка сказав, що він радий, що присяжні відхилили аргумент звинувачення про те, що це було навмисне вбивство, мотивоване крадіжкою пива. Це могло б спричинити довічне ув’язнення. Газалі, як очікується, буде засуджений 23 вересня.

“На оголошенні вироку я очікую, що він висловить своє щире каяття та свою надію, що сім’я містера Харріса зможе пробачити його і продовжити зцілення”, – сказав адвокат стрілка.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ