У Парижі застосували газ проти протестувальників

У Парижі очікується як мінімум чотири оголошені протестні ходи. Ще до їх початку затримали десятки людей.

Поліція Парижа застосувала сльозогінний газ проти кількох сотень людей, які йшли на демонстрацію на Єлисейські поля в суботу, 21 вересня, повідомив телеканал BFM.

Кілька сотень людей наблизилися до кордону поліції, який перегородив вулицю, що веде на Єлисейські поля. Люди стали викрикувати гасла, після чого поліція застосувала сльозогінний газ, а натовп людей розвернувся.

Згідно з кадрами телеканалу CNEWS, через якийсь час поліція знову застосувала сльозогінний газ на цій вулиці, через що частину Єлисейських полів накрив густий дим.

За даними ЗМІ, правоохоронці затримали 39 осіб напередодні маніфестацій “жовтих жилетів”. Також поліцейські оглянули 596 осіб.

Крім того, як зазначила префектура поліції у Twitter, 10 осіб були оштрафовані за спробу вийти на демонстрацію на Єлисейські поля, де будь-які маніфестації в суботу заборонені.

У Парижі і Версалі сьогодні очікується відразу чотири окремі акції. Організатори двох із них закликають учасників вийти на Єлисейські поля, незважаючи на жорстку заборону паризької влади. Маршрути інших запланованих маршів публічно не оголошені зовсім.

Ще два марші на захист клімату та соціальної справедливості заплановані в Парижі і Версалі. Південні райони французької столиці у середині дня перетне також колона маніфестантів, які виступають проти пенсійної реформи.


Джерело