440 убитих жінок за рік: в Туреччині з’явилася унікальна інсталяція

На одному з багатоповерхових будинків Стамбула (Туреччина) з’явилася незвичайна інсталяція – 440 пар чорних жіночих туфель. Їх на фасаді будівлі розмістив художник Вахіт Туна в пам’ять про страшну статистику, кількість жінок, убитих чоловіками в 2018 році.

Як зазначив сам художник, проблема вбивства жінок турбує його вже не перший рік. У 2016 році Туна був вражений новиною про вбивство 16-річної Хатіджі Ташкінов її коханцем в одному з турецьких сіл, з того часу це питання стало особливо хвилювати його: “Ми не змогли захистити жінок, які померли, вони зникли. Взуття нагадує нам, що ми не можемо захистити жінок “, – розповів місцевим ЗМІ автор інсталяції.

Як додав Туна, він постійно стежить за подібними історіями в мережі, однак часом вони зникають так швидко, що й не встигають привернути увагу громадськості. Проект з взуттям – одна зі спроб художника нагадати про існуючу проблему.

Для своєї інсталяції Туна вибрав високі підбори, які розглядає як символ жіночої сили і незалежності. Згідно з попередньою інформацією, інсталяція буде зберігатися в Стамбулі найближчі 6 місяців.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ