У Росії аварійно приземлився військовий літак: перші подробиці

В аеропорту Кольцово в Єкатеринбурзі (Росія) 10 жовтня здійснив аварійну посадку військовий літак Ан-12. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Як розповіло ТАСС джерело в авіагалузі регіону, причиною могло стати пошкодження шасі.

“Військовий літак Ан-12 здійснив аварійну посадку в аеропорту Кольцово через пошкодження шасі”, – зазначив він.

В Кольцово підтвердили нештатну посадку повітряного судна і відзначили, що в результаті НП в аеропорту тимчасово припинили злітно-посадкові операції.

“Судно не є пасажирським. Кольцово веде роботи щодо відновлення злітно-посадкових операцій і обслуговування рейсів за розкладом”, – сказали виданню в пресслужбі авіавузла.

Як написали “РИА Новости”, на борту перебувало 20 осіб, ніхто не постраждав.

У пресслужбі компанії “Уральські авіалінії” також повідомили, що аеропорт Кольцово закрили до 11:30 за московським часом.

“Через закриття аеропорту Кольцово до 8:30 (UTC) затримуються рейси Єкатеринбург – Москва і Єкатеринбург – Єреван. Рейс Сочі – Єкатеринбург здійснить посадку на запасному аеродромі”, – відзначили в компанії.

На сторінці Baza в Telegram додали, що літак “Державіації” летів з авіабази Шагол.

Диспетчери аеропорту побачили, що шасі “не вийшли” просто перед посадкою, але самі пілоти про проблеми на борту не повідомляли. Тому смугу для аварії не готували. На місце швидко приїхали рятувальники і загасили невелику пожежу внизу літака.

Пізніше до місця аварійної посадки судна підвезли автокран, щоб прибрати Ан-12, написали на сторінці Life Shot в Telegram.

“Борт піднімуть, покладуть на “подушки”, дістануть шасі (які не вдалося випустити при посадці) і покотять”, – йдеться в дописі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ