Королева Єлизавета II підтвердила, що Великобританія покине ЄС 31 жовтня

Королева Великобританії Єлизавета II в своєму виступі з тронною промовою перед британським парламентом заявила, що вихід з Євросоюзу 31 жовтня є пріоритетом британського уряду, пише Белсат зі посиланням на Esquire.

«Пріоритетом мого уряду завжди було забезпечення виходу Великобританії з ЄС 31 жовтня. Мій уряд має намір працювати над новими партнерськими відносинами з ЄС, які базуються на вільній торгівлі і дружній співпраці», – зазначила Єлизавета II.

Традиційна промова королеви готується кабінетом міністрів Великобританії, таким чином саме з вуст монарха озвучуються плани уряду на наступний рік.

За словами королеви, Лондон буде вести співпрацю з Брюсселем у сфері сільського господарства, рибальства і торгівлі, крім того, готується закон, який обмежить пересування громадян Євросоюзу.

Спочатку «Брексіт» планувалося здійснити 29 березня поточного року, але британський парламент відмовився затвердити договір про вихід Великобританії з ЄС. В угоді про умови «брексіту» говориться, що на всій території Сполученого Королівства повинні діяти митні правила ЄС, а в Північній Ірландії – інші європейські норми. Крім того, документ зобов’язує Лондон заплатити Брюсселю 39 млрд фунтів в рахунок раніше прийнятих зобов’язань перед європейським бюджетом.

У свою чергу прем’єр-міністр країни Борис Джонсон виступає за «жорсткий» розрив з ЄС. В такому випадку сторонам загрожують негативні наслідки.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ