Імпічмент Трампа: до розслідування в США залучили Клінтона

Американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем внесла в Сенат резолюцію, яка засуджує імпічмент президента США Дональда Трампа.

У Twitter політик повідомила, що необхідно, щоб у Палаті представників, яка ініціювала імпічмент, проголосувала за початок офіційного розслідування і надати главі Білого дому “конституційні гарантії”.

“Кожного американця повинно турбувати те, що відбувається в Палаті представників в зв’язку зі спробою імпічменту президенту Трампу. Одним з наріжних каменів американської юриспруденції є належна процедура – право оскаржувати звинувачення, викликати свідків від вашого імені і оскаржувати звинувачення проти вас. Нічого з цього не відбувається в Палаті”, – заявила Грем.

Сенатор закликала наділити представників Республіканської партії рівними з демократами повноваженнями викликати свідків. Вона навела приклад, коли було розслідування імпічменту президента Білл Клінтона. Тоді демократи були в меншості Палати представників і їм було надано можливість викликати свідків, і надавати документи від імені Клінтона.

“Вкрай важливо, щоб президент міг протистояти своєму обвинувачу, викликати свідків від його імені і мати загальне уявлення про звинувачення проти нього, які послужать основою для імпічменту. У нас не може бути країни, де кожен американець має права, крім Дональда Трампа. Я вважаю , що нинішній процес нелегітимний і небезпечний для майбутнього президентства”, – додала Грем.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ