Меркель і Путін обговорили транзит газу через Україну

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, у якій порушили тему транзиту газу через Україну з 1 січня 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента Росії. Також у Кремлі не уточнили, чи вдалося досягнути будь-яких домовленостей.

“У зв’язку з проведенням сьогодні (у понеділок, 28 жовтня. – Ред.) у Брюсселі чергового раунду тристоронніх міністерських консультацій Росія – ЄС – Україна відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України до Європи після завершення у кінці 2019 року терміну дії відповідного контракту”, – заявили у Кремлі.

Відзначимо, що 28 жовтня в Брюсселі почалися Тристоронні консультації в форматі Росія-Євросоюз-Україна з питання транзиту російського газу через територію України європейським споживачам після 2019 року.

У консультаціях беруть участь віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, глава Міненерго РФ Олександр Новак, а також глава міністерства енергетики та екології України Олексій Оржель.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ