Кабмін Росії пішов у відставку відразу після послання Путіна

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв після послання президента Володимира Путіна Федеральним зборам пішов у відставку.

Разом з ним іде уряд в повному складі, передає РІА Новини. Повідомляється, що Путін запропонує Медведєву посаду заступника голови Радбезу РФ.

“Шановний Володимире Володимировичу, шановні колеги, ви всі були свідками послання президента РФ, Володимир Володимирович як президент позначив не тільки пріоритети роботи в нашій країні на найближчий рік, але і позначив цілий ряд фундаментальних змін в Конституцію РФ. Ці зміни, коли вони будуть прийняті – а цілком ймовірно, це буде зроблено після обговорення, як було сказано, – вони внесуть суттєві зміни не тільки в цілий ряд статей Конституції, а й в цілому в баланс влади. Влади виконавчої, влади законодавчої, влади судової”, – повідомив Медведєв.

Він зазначив, що уряд РФ має надати Путіну “можливість приймати всі необхідні для цього рішення”.

“І в цих умовах, я вважаю, що було правильно, щоб відповідно до статті 117 Конституції РФ уряд РФ в чинному складі подав у відставку”, – підсумував Медведєв.

Дмитро Медведєв займав пост глави уряду РФ з 8 травня 2012 року 15 сiчня 2020 року. Для Росії це рекорд за часом роботи на чолі кабінету міністрів – більше семи років і восьми місяців.

З 7 травня 2008 року по 7 травня 2012 Медведєв був президентом РФ. До цього він був головою Ради Міністрів – членом Вищої державної ради Союзної держави РФ.

Операція “наступник Путіна”

Відзначимо, що раніше європейське видання опублікувало матеріал, де назвало можливого наступника Путіна. На думку ЗМІ, новим главою Кремля може стати губернатор Тульської області Олексій Дюмін.

При цьому зараз Путін призначив Медведєва заступником голови Радбезу РФ. Сам же діючий глава Росії є головою Радбезу. До ради також входять 11 постійних членів, в тому числі секретар ради Микола Патрушев.

“Дмитро Анатолійович завжди займався цими питаннями, і з точки зору підвищення нашої обороноздатності і безпеки. Я вважаю за можливе і просив його про це, щоб він зайнявся в майбутньому питаннями саме цієї властивості, цієї категорії. Вважаю можливим і зроблю це найближчим часом – введу посаду заступника голови Ради безпеки”, – заявив Путін.

Перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації РФ Володимир Джабар пояснив, що по суті Медведєва стане віце-президентом.

“Це найвища посада. З огляду на, що глава держави є головою Радбезу, це, по суті, посаду віце-президента”, – повідомив російський політик.

Шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар в Facebook написав, що з відставкою Медведєва в Росії починається операція “наступник Путіна”, в ході якої в країні намічається масштабна політична реформа.

“Але насправді Путін на пенсію не зібрався і налаштований передати владу Путіну. Тільки вже не президенту. У Росії почалася операція “наступник Путіна”. І це не постійно ведомий Медведєв. Тут потрібен лідер. Очевидно, це буде хтось із силовиків”, – зазначив журналіст.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ