Адміністрація Трампа затримує поставки Україні вже оплаченої зброї, – ЗМІ

Поставки озброєнь зі США до України вартістю близько 30 мільйонів доларів затримуються з незрозумілих причин. Про це з посиланням на власні джерела пише BuzzFeed.

За словами видання, йдеться про шість контрактів щодо купівлі зброї та боєприпасів, на які досі не дала згоду адміністрація Дональда Трампа. У п’яти з цих випадків затримка сягає вже близько року, а в одному – навіть довше, тоді як зазвичай узгодження таких контрактів з Держдепартаментом займає лише два місяці. Передоплату за поставки українська сторона вже внесла, наголошує сайт.

Видання пише, що не отримало коментарів ані від посольства США в Україні, ані від Білого дому чи Держдепартаменту. Але неназваний американський посадовець заявив BuzzFeed, що українцям варто шукати “інші джерела” постачання зброї та боєприпасів.

“Двоє українських посадовців, з якими поговорив BuzzFeed, вважають, що затримка може бути пов’язана зі спробою китайців купити стратегічну українську аерокосмічну компанію (“Мотор Січ” – Ред.), яку намагалися заблокувати США. Через це Київ може опинитися в епіцентрі гри між Пекіном і Вашингтоном”, – наголошує сайт.

Як зазначає BuzzFeed, ці джерела не можуть сказати, чи пов’язана затримка з вимогою Трампа до України відкрити розслідування щодо сина Джо Байдена та можливого “втручання” України в американські вибори 2016 року. Один з посадовців заявив, що причиною можуть бути побоювання щодо корупції в оборонному секторі, або ж бюрократичні складнощі, пише видання.





ІНШІ НОВИНИ