Російська авіація скинула бомби на притулок біженців у Сирії: щонайменше 16 загиблих

У ніч на 5 березня повітряно-космічні сили Російської Федерації завдали ударів по птахофермі поблизу Маррат Мисріна в Сирії, де знайшли прихисток вимушені переселенці з інших районів. Про це повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

“У районі 2:30 ночі завдали авіаудару. Мені вдалося вибратися з-під завалів. Батько залишився під завалом і просив мене покликати на допомогу. Прибула машина швидкої допомоги. Батька вдалося витягти, однак троє досі перебувають під завалами”, – заявив сирієць Халіл Мухаммед, який разом з родиною та близькими переховувався на птахофермі.
Представник Управління цивільної оборони Сирії (“Білі каски”) Мухаммед Мерван підтвердив, що було завдано двох авіаударів.

Свідок атаки повідомив, що літаки завдали ударів з інтервалом в 10 хвилин.

“Під уламками залишаються люди. Велика частина людей, які перебували тут, втекли з південної частини Ідлібу і заходу Хами”, – повідомив свідок.

Водночас журналіст Bild Юліан Рьопке пише про 16 загиблих і 35 поранених та публікує фото жертв. За його словами, лікарня Сирійської американської медичної спільноти в районі лікує тих, хто “пережив воєнний злочин Росії”.





ІНШІ НОВИНИ