У Росії трапився потужний землетрус: чекали цунамі

У Росії в Сахалінській області оголосили тривогу після потужного землетрусу магнітудою в 7,2 бала. Через небезпеку з Північно-Курильського району евакуювали приблизно 400 осіб.

Про це попередили в Єдиній геофізичній службі РАН, передає ТАСС.

Зазначається, що в Північно-Курильську цей землетрус відчувався на 6 балів. У місті обстежують будівлі на предмет пошкоджень.

“Жителів Північно-Курильська (острів Парамушир) вивели на піднесені місця. Зокрема, організовано відбулася евакуація вихованців дошкільного закладу й школи”, – йдеться в заяві уряду Сахалінської області.

За попередньою інформацією, жертв і пошкоджень немає. Однак за даними ІА “Камчатка”, в цьому місті є руйнування і, попередньо, один загиблий.

“Всіх, хто проживає на п’ятому поверсі, евакуювали в кінець міста на височину. Поліцейські ходили по квартирах і виганяли людей на вулицю. Очікувалась велика хвиля з боку океану, також може піднятися вода в річці”, – розповіла мешканка Північно-Курильська Анастасія.

Станом на 7:00 ранку 25 березня перші хвилі цунамі були зафіксовані біля Північно-Курильська. За повідомленням співробітників регіонального МНС, їхня висота становила 0,5 метра.

За станом на 10:30 тривогу цунамі скасували в місті Північно-Курильськ.

Додамо, що осередок землетрусу залягав на глибині 42 км. Епіцентр розташовувався за 228 км на схід від Північно-Курильського острова Онекотан. Подія трапилася о 13:49 за місцевим часом (4:49 за Києвом). Остаточна магнітуда землетрусу встановлена на 7,3. У Північно-Курильську жителі відчули підземні поштовхи силою 5-6 балів, у Південно-Курильську (Південні Курили) – 3 бали.





ІНШІ НОВИНИ