Швеція змінює стратегію боротьби з пандемією – ЗМІ

Це більше схоже на ізоляцію, але на локальну ізоляцію. Правила будуть носити рекомендаційний характер.

Влада Швеції готова ввести локальні карантинні заходи в міру зростання кількості випадків коронавірусу, пише газета Daily Mail з посиланням на експертів. Такий крок знаменує собою новий підхід до боротьби з вірусом в Швеції, яка вирішила піти своїм шляхом, відмовившись від локдауна.

“Це більше схоже на ізоляцію, але на локальну ізоляцію”, – розповів газеті Telegraph Юхан Нойд, який очолює відділ інфекційних захворювань в Упсалі.

Зміни стратегії відбуваються на тлі другої хвилі, яка накрила європейські країни цієї осені. Кількість випадків нових заражень в ЄС зростає дуже стрімко і перше місце займає Чехія.

Нові правила, які, як очікується, набудуть чинності в Швеції з понеділка, дозволять регіональним органам охорони здоров’я просити громадян уникати громадських місць, таких як торгові центри, музеї, бібліотеки, басейни, концерти та тренажерні зали.

Також громадян можуть попросити триматися подалі від громадського транспорту або уникати відвідування літніх людей або інших груп ризику. Правила будуть запропоновані як рекомендації, а не вимоги. Штрафи вводитися не будуть.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ