“Північний потік-2” можуть зупинити екологи та вчені ЄС

Екологічні організації та орієнтовані на їхні цінності політики Німеччини виступають проти будівництва газопроводу “Північний потік-2” та нарощування імпорту “блакитного палива”.

Атаки активістів у бік російського проєкту працюють на посилення проблем, створюваних газопроводу американськими санкціями. Про це повідомляє Mind.

Головний редактор щоденної ділової газети Німеччини Handelsblatt Андреас Клут наголошує, що опозиційні до будівництва газопроводу заяви дедалі гучніше лунають у лавах ХДС і “Вільних демократів” – політсил, які виступають за завершення “Північного потоку-2”.

Зокрема голова комітету бундестагу з питань зовнішньої політики і член ХДС Норберт Реттген запропонував Брюсселю, Москві та Вашингтону узгодити мораторій на добудову ПП-2, який дозволить переконатися, що газопровід не стане “геополітичною зброєю проти східноєвропейських країн”.

Клут вважає неминучим ослаблення підтримки проєкту після вересневих федеральних виборів до парламенту. За їхніми підсумками очікується, що у німецькому уряді помітно зросте вплив “зелених”, які послідовно виступають проти “Північного потоку-2”. Одночасно заморозити проєкт налаштовані “майже всі, від України та Латвії до Литви, Естонії та Польщі”, а також Європарламент.





ІНШІ НОВИНИ