Тихановська вимагає допустити дипмісії та ООН до політв’язнів режиму Лукашенка, які оголосили голодування

Народна президента Білорусі Світлана Тихановська оприлюднила заяву з приводу політичного голодування ув’язнених опозиціонерів Ігоря Лосика, Ігоря Банцера та Дмитра Фурманова

Про це йдеться у відеозверненні, оприлюдненому нею вдень у неділю, 14 березня 2021 року, передає Еспресо.TV.

“Цього тижня я зустрічалася з делегаціями Євросоюзу і ООН, аби вони наклали фінансові та візові санкції на суддів, прокурорів і керівництво в’язниць, що не виконують ваші вимоги. Вони зобов’язані допустити до в’язниць представників дипмісій і послів. Вони забороняють ці візити – тому що бояться, що всі побачать, в яких страшних умовах режим утримує наших чоловіків, дітей, батьків і друзів. Ми можемо лише здогадуватися, в якому пеклі ви перебуваєте – якщо зважилися порізати вени і оголосити сухе голодування”, – сказала політикиня.

За її словами, вона також продовжує вимагати, щоб спецдоповідачку ООН по Білорусі Анаїс Марін пустили до країни.

“Вже наступного тижня ООН має запустити механізм притягнення до відповідальності тих, хто здійснював незаконні затримання та виносив спущені згори вироки”, – запевнила Тіхановском.

При цьому Світлана Тихановська “як людина, мати і дружина” попросила Лосика, Банецера та Фурманова “зупинити голодування”.

“Ви потрібні вашим близьким, батькам і дітям. Ви потрібні Білорусі”, – наголосила вона.





ІНШІ НОВИНИ