В Австралії усувають наслідки найбільшої за 60 років повені

Проливні дощі в Австралії спровокували сильні за останні 60 років повені. Місцеві джерела стверджують, із зони лиха на цю годину евакуювали вже майже 20000 людей.

При цьому синоптики попереджають, що зливи в штаті Новий Південний Уельс триватимуть до 24 березня, тому владі регіону потрібно вжити серйозних заходів, спрямованих на безпеку громадян. Влада штату відзначає, що ситуація, викликана сильними зливами, виявилася складнішою, ніж прогнозувалося раніше. Потрібно відзначити, що Новий Південний Уельс є найбільш густонаселеним штатом Австралії, і влада вже заявила, що жодного разу не стикалися з подібними інцидентами. Справа в тому, що в штаті сталося стихійне лихо на тлі швидкого поширення коронавірусу.

Очевидці розповідають, що бурхливі потоки води ламають на своєму шляху будинки, дерева, дорожню інфраструктуру і так далі. За даними місцевих рятувальників, кількість пошкоджених будинків обчислюється сотнями. Напередодні були закриті найбільші траси штату, також влада ухвалила рішення закрити навчальні заклади в регіоні. Нагадаємо, що кілька днів тому від через проливні дощі в Австралії прорвало дамбу.





ІНШІ НОВИНИ