Народжуваність у Німеччині побила всі рекорди – найвищий показник за 23 роки

У Німеччині народжуваність підскочила на 10% в березні цього року, що є найвищим показником за останні 23 роки, повідомили в Статистичному управлінні, пише Reuters .

Так, в перший місяць весни число пологів в країні досягло показника 65 903, що приблизно на 5 900 осіб більше, ніж рік тому, і вперше з 1998 року показник в 65 000 чоловік був перевищений.

Зростання відбулося через дев’ять місяців після того, як перша хвиля коронавірусу почала вщухати в травні 2020 року і були ослаблені перші заходи ізоляції.

Статистичне управління заявило, що показники народжуваності також стабілізувалися в таких країнах, як Іспанія, Франція або Бельгія, які сильніше постраждали від першої хвилі коронавірусу.

У багатьох країнах народжуваність знизилася під час коронакризи: народжуваність в Китаї впала на 18% в минулому році до найнижчого рівня з 1961 року, а в США показник впав на 4% до найнижчого рівня з 1979 року.

Експерти в області народонаселення пояснюють виключення Німеччини політикою, орієнтованою на інтереси сім’ї.

Варто відмітити, що в останні роки в Німеччині рівень народжуваності був одним з найнижчих в Європі, оскільки консервативні соціальні норми і політика заважали жінкам поєднувати родину і роботу.





ІНШІ НОВИНИ